Gelmelstraat 92 bus 2, Hoogstraten 2320 (BE)
Blog
Blog

Dit was CERSAIE 2023 in Bologna

Eind september was het weer zo ver: de jaarlijkse editie van CERSAIE in het prachtige Bologna in Italië. Deze internationale tentoonstelling staat volledig in het teken van keramische tegels en badkamermeubels en was dit jaar aan zijn 40ste editie toe. In deze blog vatten we de ervaringen van een schitterende beurs samen en geven we al een voorproefje van de nieuwste trends voor 2024. Lees je mee?

Ondertussen is het al de 7de editie dat Tegels Gebroeders De Beuckelaer aanwezig is op de CERSAIE beurs. Deze beurs is een van de meest toonaangevende wereldwijd in de sector. Naast de voorstelling van de laatste nieuwe trends in design en interieurinrichting, zijn er ook een aantal boeiende ontwikkelingen gepresenteerd op vlak van materiaal, technologie en duurzame oplossingen. Onze hoofden zijn alvast weer gevuld met tonnen inspiratie die we graag met jullie delen. Benieuwd welke trends je je mag verwachten in 2024? We lichten alvast een tipje van de sluier op. Nog even geduld en je kan de “crème de la crème” komen bewonderen in onze toonzaal!

Vooruitblik naar 2024

1. Hoe groter, hoe beter

Wij zijn al langer fan van onze XXL-tegels en in Bologna werd deze trend alleen maar bevestigd. De reguliere tegelformaten zoals 60 x 60 cm maken stilaan definitief plaats voor grotere varianten zoals 120 x 120 cm of zelfs nog groter. Iedereen is het er over eens: XXL-tegels kunnen altijd en overal. We zagen ze zowel in badkamer- als keukensetting terugkomen. En dat juichen we alleen maar toe!

2. Denk out-of-the-box

XXL-tegels zijn niet alleen ideaal om je ruimte optisch te vergroten, ze kunnen daarnaast ook op een originele manier een statement maken. Denk daarbij aan een muur met extra reliëf door bepaalde tegels die uitsteken. Of wat dacht je van een prachtige XXL-tegel als hoofdbord achter je bed? Verder zagen we ook prachtige tegelpartijen verwerkt in verschillende geometrische vormen.

3. Kleur bekennen

Tegels hoeven al lang niet meer enkel neutraal te zijn. De marmerlook blijft aan populariteit winnen en verschijnt ook meer en meer in kleurrijke variaties. Wil je het helemaal over een unieke boeg gooien, dan vind je binnenkort vast je gading met keramische tegels met verschillende prints zoals klassieke bloemenprints. Wij zijn alvast fan!


Sta jij ook te popelen om deze nieuwe trends in het echt te ervaren? Of ben je nieuwsgierig hoe je deze inspiratie kan toepassen in jouw project? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! We hebben een prachtige selectie stalen gekozen die vanaf januari 2024 te bezichtigen zijn in onze toonzaal. Wij tellen alvast af tot wanneer we onze nieuwe collectie aan jullie mogen voorstellen.

Advies of begeleiding nodig?
Contacteer ons

We helpen je graag in je keuze naar de juiste tegel. Samen bekijken we hoe we de huidige trends kunnen toepassen op jouw smaak en stijl. Contacteer ons om een afspraak te maken!

Afspraak maken