Gelmelstraat 92 bus 2, Hoogstraten 2320 (BE)
Blog
Blog

Verrijk je interieur met luxueuze vloertegels

Vloertegels zijn meer dan louter een praktische keuze. Ze vormen niet alleen de basis van je leefruimte, daarnaast hebben ze het vermogen om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen. In deze blog delen we enkele tips en inzichten om je te ondersteunen in je beslissingsproces. Samen kiezen we de beste vloertegels voor jouw project.

1 - BEPAAL JE STIJL

Elke ruimte heeft zijn eigen unieke karakter en functie. Voordat je begint met het kiezen van een tegel, is het van vitaal belang om te begrijpen welke stijl je wilt bereiken. Gaat je voorkeur uit naar een strakke, moderne look of verlang je naar de warmte van een klassiek design? Overweeg ook de samenhang met de rest van je interieur, inclusief meubels, wandkleuren en accessoires. De juiste tegel kan de toon zetten voor de hele ruimte en de gewenste atmosfeer creëren.

2 - Size does matter

Tegelformaten variëren van klein tot groot, en elk formaat heeft zijn eigen effect op de ruimte. Grote tegels zoals onze XXL-tegels kunnen een gevoel van ruimtelijkheid en rust creëren, doordat er minder voegen zijn die de visuele continuïteit verstoren. Aan de andere kant kunnen kleinere tegels een gevoel van intimiteit en textuur toevoegen aan de ruimte. 

Als je een statement wilt maken, overweeg dan het gebruik van patroontegels. In onze toontaal vind je een uitgebreid aanbod Italiaanse tegels die gekend staan om hun verfijnde patronen en tijdloze elegantie. Binnen ons volledige assortiment patroontegels heb je bovendien variatie tussen bijvoorbeeld eenvoudige geometrische ontwerpen of meer complexe mozaïeken. Welk patroon je ook kiest, deze tegels voegen een gevoel van dynamiek en karakter toe aan de vloer.

3 - Oog voor duurzaamheid en functionaliteit

Niet alle tegels zijn gelijk als het gaat om duurzaamheid en functionaliteit. Bij het kiezen van vloertegels moet je rekening houden met de intensiteit van het gebruik van de ruimte, of het nu een drukke keuken, een gangpad, of een vochtige badkamer betreft. Tegels met hoge slijtvastheid zijn essentieel om slijtage te voorkomen, terwijl goede waterbestendigheid nodig is om problemen zoals schimmelvorming te vermijden. 

Keramische tegels van één van onze hoogst aangeschreven fabrikanten uit Portugal zijn hiervoor onze keuze bij uitstek. Deze tegelfabrikant staat voor moderne en hoogwaardige tegels die technologie en esthetiek naadloos combineren voor ultiem gebruiksgemak. In deze context komt keramisch parket naar voren als een opvallende optie die zowel duurzaamheid als esthetiek combineert. Met de uitstraling van echt hout en de voordelen van keramische tegels, biedt keramisch parket een praktische oplossing die gemak en duurzaamheid combineert.



4 - SPELEN MET KLEUR

De kleur van de vloertegel kan een aanzienlijke invloed hebben op de perceptie van de ruimte. Lichtere tegels hebben de neiging om licht beter te reflecteren, waardoor een ruimte helderder en groter lijkt. Ze zijn een uitstekende keuze voor kleinere kamers of ruimtes met beperkte natuurlijke verlichting. Donkerdere tegels daarentegen kunnen een gevoel van warmte en intimiteit creëren, waardoor grotere ruimtes gezelliger aanvoelen.

Overweeg ook om je tegels af te stemmen op de kleuren van je meubels en muren, zodat er een harmonieuze samenhang ontstaat. We bieden een breed scala aan stijlen en kleuren, van hedendaags tot klassiek. Ons volledige aanbod heeft één ding gemeen: vakmanschap en aandacht voor detail staan centraal bij iedere fabrikant waarmee we samenwerken.

Onze tegelexperten staan voor je klaar

De juiste vloertegels kiezen is een belangrijke stap in het creëren van jouw droominterieur. Onze toonzaal is de ideale plek om inspiratie op te doen, onze tegels te ontdekken en persoonlijk advies te krijgen van ons team. We luisteren naar jouw wensen, analyseren de ruimte en presenteren op maat gemaakte oplossingen die zowel esthetisch als functioneel zijn. Ons team van ervaren professionals heeft een diepgaande kennis van vloertegels en de nieuwste trends in interieurdesign. We begrijpen dat elke ruimte uniek is en de juiste tegels nodig heeft om de gewenste sfeer te creëren. Van moderne minimalistische ontwerpen tot klassieke en elegante ruimtes, we begeleiden je door het proces van selectie en installatie met precisie en vakmanschap.

Heb je vragen?
Contacteer ons!

Ben je niet zeker van de beste aanpak voor jouw tegels? We geven je graag advies op maat!

contacteer ons